Mene sisältöön

Kuusiston luontopolku, Kaarina

Kuusiston kulttuuri- ja luontopolku

Polku on pituudeltaan 3,2 km ja kiertää kuusia kasvavan metsän poikki korkealle ulottuvalle Kappelinmäelle, josta avautuvat silmää hivelevät merinäkymät. Mäen laella on kaksi tukkipöytää eväiden syöntiä ja maisemista nauttimista varten. Reitti jatkuu edelleen alas linnanraunioille. Reitin varren opasteista voit lukea alueen kasvillisuudesta, linnuista ja historiasta, tai bongata Kuusistonlahden Natura-alueen linnustoa. Linnanraunioiden kupeesta löydät nuotiopaikan sekä puuceen. 

Harvinaisia lajeja

Kappelinmäen kasvillisuus on lehtomaista, tuorepohjaista kuusikkoa. Lähemmäs kartanoa tultaessa kasvillisuus vaihtuu kulttuurivaikutteiseksi lehdoksi ja kartanoon johtavalla puukujanteella kasvaa vanhoja istutettuja jalopuita. Kappelinmäen kulttuurilehto onkin luokiteltu maakunnallisesti arvokkaaksi kohteeksi. Istutettujen jalopuiden lisäksi myös muu alueen kasvillisuus heijastaa alueen entistä käyttöä. Kasvillisuudessa esiintyy kiintoisia ja harvinaisia lajeja. Myös linnusto ja alueen hyönteislajisto on runsasta ja harvinaisuuksien täyttämää. 

  • Kuusiston piispanlinnan rauniot on rauhoitettu muinaismuistolain nojalla, mutta vapaa liikkuminen alueella on sallittua raunioiden historiaa kunnioittaen. 
  • Perille löydät kääntymällä 110-tieltä Saaristotielle, jota jatkat Kuusiston Portin vierestä vasemmalle kääntyvälle Linnanrauniontielle. Jatka Linnanrauniontietä, kunnes vasemmalla puolella on P-tunnuksin varustettu parkkipaikka. Samalla paikalla myös yleinen tie päättyy. Parkkipaikalta johtaa polku suoraan luontopolulle, linnanraunioille sekä Kuusiston kartanolle.

Lisätietoja Nauti luonnosta-sivun esitteestä

| Sivun alkuun |