Mene sisältöön

Pyhän Katariinan Polut

Pyhän Katariina Polut, KaarinaPyhän Katariinan Polut on monipuolisuutensa vuoksi yksi Turun seudun ulkoiluhelmistä. Luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta pääset nauttimaan kallioisissa maastoissa, hämärissä metsissä ja kimmeltävän meren rannalla.

Vaarniemen ja Lemunniemen metsissä ja pellon reunoilla sijaitsevien polkujen yhteenlaskettu pituus on noin 10 km ja reitistön varrella korkeuserot ovat parhaimmillaan lähes 50 m. 

Yövy laavulla

Yöpymiseen mahdollisuuden tarjoaa reitistön varrella sijaitseva laavu nuotiopaikkoineen ja matkan varrella olevat useat levähdyspaikat pöytineen ja penkkeineen kutsuvat eväiden syöntiin. Laavun läheisyydestä löydät myös puuceen. Pyhän Katariinan Polkujen varrella on hyvin vaihtelevaa maastoa ja haasteita löytyy kokeneimmallekin retkeilijälle.

Ei pelkästään kävelyä

Reitistöllä on mahdollista harrastaa hyvin monipuolisia aktiviteetteja, kuten pyöräilyä, geokätkentää, lintujen bongausta, hiihtoa tai lumikenkäilyä. Maasto on myös oivallinen marjastukseen ja sienestykseen. Alueelta on tehty myös pronssikautinen hautalöytö. Yli-Lemun kartanolle vievää tietä reunustavat vanhat jalopuut. Luontotyypit alueella muuttuvat paljaista kallioaukeista ja jylhistä jyrkänteistä reheviin lehtoihin ja avoimiin peltoalueisiin.

Lännessä polku yhdistyy Vaarniemen luonnonsuojelualueeseen, jonka luontopolun varrelta löytyy laavu ja
lintutorni, josta voit seurata Rauvolanlahden monilukuista linnustoa. Vaarniemen kalliolta löytyy toinen tulentekopaikka ja laavu sekä puucee ja näkötorni. Vaarniemen kautta Pyhän Katariinan Poluilta on myös yhteys Turun alueeseen kuuluvaan Katariinanlaaksoon.

  • Pyhän Katariinan Polut-reitistö on merkitty maastoon retkeilyreitti merkein sekä sinisillä puiden ympärille maalatuilla renkailla.
  • Tulenteko on kielletty metsäpalovaaran aikana.
  • Kaiken roskan jotka jaksat kantaa maastoon jaksat kantaa myös kotiin.

Lisätietoa ja kartta Kaarinan Partiolaisten sivuilta

| Sivun alkuun |