Mene sisältöön

Littoisten kosteikko, Kaarina

Littoistenjärvi

Littoistenjärvi sijaitseee Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin rajalla. Järvi on suosittu vapaa-ajan kalastus- ja virkistyskohde. Littoistenjärvi on myös linnustollisesti monipuolinen sekä pesimäaikana että muutoaikaan, jolloihn järvellä levähtää isoja vesilintuparveja. Syksyisin pääsee seuraamaan isokoskeloparven näyttävää parvikalastusta. Enimmillään järvellä on kerrallaan ollut yli 300 isokoskelon parvia. Vuosittaisia syysvieraita ovat mm. uivelo, mustalinta, pilkkasiipi ja lapasotka. Myös hanhet ja harmaahaikarat kuuluvat vuosittain syksyiseen järvimaisemaan.

Littoistenjärvestä on paljon tietoa pitkältä ajalta. Kun Littoistenjärvi kuroutui merestä noin 5600 vuotta sitten, se oli aluksi rehevä, mutta karuuntui vähitellen. Nykyaikaa lähestyttäessä järvi rehevöityi uudelleen ja on viime vuosiin saakka kärsinyt runsaista sinileväkukinnoista. Ne aiheutuivat tutkimusten mukaan järven ylirehevöityneestä tilasta, johon hoitotoimet eivät ole vaikuttaneet toivotulla tavalla. Littoistenjärvelle annettiin kemikaalikylpy toukokuussa 2017 kun kaikki muut hoitotoimet oli käyty läpi ja odotettavissa on monta sinilevävapaata kesää järvellä. 

  • Littoistenjärven kunnostuksesta voi lukea lisää Littoistenjärven hoitokunnan sivuilta.
  • Tutustu Littoistenjärveen 360-panoraamakuvana tästä.

Littoistenjärven kesäkioski

Littoisten_uimaranta-379.jpgLittoistenjärvellä on kesällä 2017 aloittanut odotettu kesäkioski, joka palvelee kesäaikana joka päivä säävarauksella. Kioskista saa jäätelöä, virvokkeita ja pientä syötävää. Kioskista voi myös vuokrata SUP-lautoja. Lisätietoja Littoisten rantakioskin nettisivuilta.| Sivun alkuun |