Mene sisältöön

Linnavuori- Pohtiovuori

Linnavuori, Kaarina

Kaarinan alueen korkein paikka, Pohtionvuori, sijaitsee Piikkiössä. Pohtionvuoren lakialue kohoaa 79 metriä merenpinnan yläpuolelle ja näkymät sieltä avautuvat upeina aina Turkuun asti. Linna- ja Pohtionvuorella on myös historiallista arvoa. Alueella sijaitsee pronssikautisia hautaröykkiöitä, joista suurin on löydetty Pohtionvuoren alueelta. Löydösten perusteella Linnavuorella on ollut ihmistoimintaa jo rautakauden alkumetreiltä lähtien.

Levähdä laavulla

Linna- ja Pohtionvuoren luontopolku kulkee metsän ja kallioiden halki ja on pääsääntöisesti helppokulkuinen. Matkan varrella on kuitenkin jonkin verran nousua ja märällä kelillä kannattaa varustautua vedenpitävin jalkinein. Reitistön pituus on noin neljä kilometriä. Alueella on laavu, josta löytyy tulentekopaikka ja läheisyydessä sijaitsee puucee. Puita nuotiota varten voit ottaa mukaasi Kehityksen kerhotalon karttataulun läheisyydessä olevasta laatikosta. 

Merkityt reitit

Luontopolku on merkitty maastoon selkeästi puihin maalatuilla valkoisilla merkeillä ja opastekylteillä. Linnavuoren reitistö on varteenotettava ulkoilukohde myös talviseen aikaan ja paikalta löytyy erillisiä hiihtoreittejä. Reitin varrella sijaitsee muinaisjäännöksiä, kuten Huttalan linnavuoren rautakautinen mäkilinna, Yli-Katarin pronssikautinen hautaraunio, Moision rautakautinen hautaraunio ja asuinpaikkakerros sekä Pohtionvuoren pronssikautinen hautaraunio. Historiallisten kohteiden luo sinut johdattavat hannunvaakunoin merkityt pylväät. 

  • Luontopolulle pääsee kahdesta eri paikasta: 1) Autolla: Aja 110-tietä Salon suuntaan ja käänny ennen Ohikulkutien liittymää oikealle, Lystiläntielle. Lystiläntietä seuraamalla pääset Kehityksen kerhotalolle, jonka pihalla on runsaasti parkkitilaa sekä iso kartta alueen reitistöstä. 2) Polkupyörällä: Käänny 110-tieltä Toivonlinnantielle ja käänny Linnavuori-kyltin kohdalta vasemmalle, jatka hiekkatietä toiselle Linnavuori-kyltille, josta alkaa merkitty polku. Polkupyörän voi jättää heti Linnavuorikyltin kohdalle.

Lisätietoja Nauti luonnosta-sivun esitteestä

| Sivun alkuun |