Mene sisältöön

Littoisten kosteikko, Kaarina

Järvelän kosteikko

Järvelän kosteikko sijaitsee Littoistenjärven pohjoisreunalla. Kosteikosta on muodostunut muutamassa vuodessa yksi Varsinais-Suomen parhaista lintupaikoista.  Alueella esiintyy yli kaksikymmentä kosteikkolajia ja pesiviä lintuja on noin 100 paria. Järvelän kosteikon alueella on muutamassa vuodessa nähty kaikkiaan 163 eri lintulajia.

Järvelän kosteikko on Littoistenjärven pohjoispuolelle onnellisen sattuman seurauksena vuonna 2009 syntynyt lajistorikas, tulviva peltoalue. Alueella on kosteikon lintujen seuraamiseen tarkoitettu lava, jonne on pääsy myös liikuntarajoitteisilla. Myös Liedon kunnan puolella sijaitsee Järvelän kosteikolle maisemansa avaava lintutorni. Kosteikon perustaminen on osaltaan  parantanut Littoistenjärven tilaa ulkoisen kuormituksen vähennyttyä melkoisesti.

  • Autoille on pysäköintipaikka Järveläntien ja Vanhan Littoistentien risteyksessä, josta on lyhyt kävelymatka Järveläntien varressa sijaitsevalle lintulavalle. Lintulavalle johtaa myös liikuntaesteisille tarkoitettu pyörätuoliramppi.

Lisätietoja Nauti luonnosta-sivun esitteestä

Katso V-S Luonnonsuojeluliiton tekemä video Järvelän kosteikosta tästä.


| Sivun alkuun |